Скляний козирок як елемент сучасної архітектури

4.9
5
1
90
Скляний козирок

Скляні козирки - це практичний і декоративний елемент в оформленні входу в приміщення, оскільки вони захищають від яскравого сонця та опадів. Така конструкція візуально виглядає більш легкою і невагомою, на відміну від дизайнів із застосуванням бетону або металу. Сучасні технології дозволяють використовувати полотно у виготовленні індивідуальних виробів різноманітних форм, кольорів і розмірів.

Види скла для скляних навісів

Для того, щоб забезпечити безпеку і надійність конструкції, скляні навіси та козирки виготовляють з таких матеріалів:

  • триплекс - багатошарове полотно з прошарком полімеру. Воно володіє підвищеною міцністю і термостійкістю. При пошкодженні не розлітається на осколки, а залишається триматися на плівці;
  • гартоване - стійке до перепадів температури та підвищеної вологості. Завдяки технології загартування витримує будь-які механічні навантаження. При розбитті руйнується на дрібні шматочки з тупими гранями, які повністю безпечні для оточуючих.

Також у виробництві використовують процес гнуття, який дозволяє надати склу різноманітні конфігурації.

Варіанти кріплення сучасних скляних конструкцій

Оформити вхідні двері в будівлю за допомогою виробу зі скляного полотна можна, використовуючи такі способи кріплення:

  • скляний козирок на вантах чи тросах встановлюється на будь-яких стінах. Він не створює додаткового навантаження, тому не вимагає застосування опор.
  • навіс на металевому каркасі, який несе функцію опорної конструкції. Виготовляється з нержавіючої сталі, пофарбованої в необхідний колір;
  • конструкції на опорах - масивне кріплення, що складається з металевих підпор, закріплених в підлогу.

Надійність конструкції зі скла

Безпека і надійність виробу залежить від грамотного розрахунку основних параметрів:

  • скляний козирок на підвісах монтується у разі відступу від стіни не більше ніж 1 метр;
  • скляний навіс на тросах і каркасних блоках рекомендується для конструкцій від 1 м до 3 м;
  • спосіб кріплення опори використовується при розмірі тенту від 3 м.

Переваги навісів зі скляного полотна

Скляні навіси - це естетичний, лаконічний і функціональний варіант для будь-якого архітектурного проєкту. Їх вибирають в якості сучасного виду обробки, які характеризуються великою кількістю переваг:

  • міцність і довговічність. Незалежно від способу кріплення витримує будь-які навантаження;
  • висока жорсткість. Для забезпечення такої властивості використовується велика кількість вант, які гарантують високу надійність;
  • не вигорають на сонці. На відміну від металевих елементів, що не вимагають фарбування, оскільки не втрачають свій зовнішній вигляд навіть через багато років експлуатації;
  • не деформуються. Гідно витримують випробування погодними умовами та навіть з часом такі конструкції не просідають.

Як правильно вибрати стильний козирок для фасаду будівлі

Для оформлення дизайнерських проєктів використовують скляний навіс над терасою, входом в офіс, торговий центр, а також приватний будинок. Завдяки різним способам декору, такий варіант стає все більш популярним. Козирок може бути виконаний з прозорого, матового або кольорового полотна. За бажанням елемент прикрашають візерунком, орнаментом чи малюнком будь-якої складності. Один з популярних варіантів обробки - фотодрук. Він створює об'ємне і реалістичне зображення на полотні, яке буде вражати своєю красою та оригінальністю всіх перехожих. Сайт studiobis.com.ua пропонує ознайомитися з каталогом ескізів для друку.

Такий вид козирка буде актуальний для різноманітних споруд, яким необхідно максимальне освітлення: криті ринки, альтанки, теплиці, зимові сади, а також балкони.

Компанія MS Element - експерт в обробці скла з 2010 року. Постійно удосконалює обладнання і технології виробництва. Гарантує якість та безпеку виробів.

Для отримання консультації та уточнення цін зв'яжіться з нашим менеджером за тел. +38 096 736 52 42, +38 099 003 90 73. Ми з задоволенням відповімо на всі питання.

На сайті є калькулятор для самостійного розрахунку вартості скла.

Транспортування і монтаж виробів здійснюється в такі міста: Київ, Одеса, Запоріжжя, Херсон, Дніпро, Харків, Полтава та інші регіони України.

Схожі

Скляні навіси і козирки: як правильно вибрати

Скляний навіс, виконаний в сучасному стилі, не тільки захистить фасад від несприятливих погодних умов, але і стане прикрасою екстер'єру і приверне увагу перехожих.

01 Apr 2020

Скляні козирки зі скла - сучасний і оригінальний елемент

Скляні козирки і навіси - прикрасять будь-яке приміщення, яким необхідно додаткове освітлення, а також виконувати всі необхідні захисні функції від дощу, сонця і дрібного сміття.

01 Apr 2020

Скляний козирок на вантах

Скляний козирок, виготовлений з якісного матеріалу, підкреслить рівень закладу і приверне нових клієнтів.

01 Apr 2020

Скляний козирок - стильне оформлення будівлі

Скляний навіс буває різної форми, розмірів і встановлюється над входом в будівлю. Володіє надійністю і практичністю і відмінно вписується в дизайн.

01 Apr 2020